Conducere

Conducerea Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) este asigurată de către un director general, ce se subordonează nemijlocit ministrului afacerilor interne și, în exercitarea atribuțiilor ce îi revin, este ajutat de un prim-adjunct și de un adjunct, cadre militare, numiți în funcție de către ministrul afacerilor interne, la propunerea directorului general al DGPI.

Direcția Generală de Protecție Internă este reprezentată, în relațiile cu autoritățile și instituțiile publice centrale și locale, organele judiciare, cu societatea civilă și cu organismele similare din alte state, de către directorul general sau de către cadre militare desemnate de acesta.

Director general
Tiberiu-Silviu DUMITRACHE

Începând cu data de 21 septembrie 2021, prin ordin al ministrului afacerilor interne, domnul general – locotenent Tiberiu – Silviu DUMITRACHE a fost numit în funcția de director general al Direcției Generale de Protecție Internă a MAI.

Generalul – locotenent Tiberiu – Silviu DUMITRACHE are o vechime de peste 15 ani în activitatea de informații și contrainformații și a îndeplinit funcţii de execuţie şi de conducere în cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Direcția Generală de Protecție Internă, precum și în unitățile predecesoare.

Prim-adjunct al directorului general
Mihai-Cristian MĂRCULESCU

Începând cu data de 13 aprilie 2020, domnul general de brigadă Mihai-Cristian MĂRCULESCU a fost numit prim-adjunct al directorului general al Direcției Generale de Protecție Internă.

Generalul de brigadă Mihai-Cristian MĂRCULESCU are o vechime de peste 20 ani în activitatea de informații și contrainformații și a ocupat de-a lungul carierei funcții de execuție și conducere în cadrul Direcției Generale de Protecție Internă și a structurilor predecesoare. În perioada 2016-2020 s-a aflat la conducerea unității, îndeplinind funcția de director general.

Adjunct al directorului general
Marius-Haientz PATRICHE

Începând cu data de 6 noiembrie 2018, domnul general de brigadă Marius-Haientz PATRICHE a fost numit, prin ordin al ministrului afacerilor interne, în funcția de adjunct al directorului general al Direcției Generale de Protecție Internă.

Generalul de brigadă Marius-Haientz PATRICHE a îndeplinit funcții de execuție și conducere în cadrul Direcției Generale de Protecție Internă și unităților predecesoare acesteia, având o experiență de peste 20 ani în activitatea de informații și contrainformații.

31478

44.222.64.76, 34.149.39.215
DGPI
Skip to content