ISSCEESETIAS Implementare soluție securitate cibernetică la nivelul platformelor informatice aferente EES și ETIAS, cod proiect (nr. contract) BV14A_008

confinantat

 

Titlu proiect: Implementare soluție securitate cibernetică la nivelul platformelor informatice aferente EES și ETIAS

Acronim proiect: ISSCEESETIAS

Cod proiect: BV14A_008

Program: Programul Național 2021-2027 Managementul frontierelor și vize (IMFV)

Perioada de implementare: aprilie 2024 – decembrie 2025

Beneficiar: Inspectoratul General al Poliției de Frontieră

Cobeneficiar: Direcția Generală de Protecție Internă

 

Confinantat2

 

Proiectul vizează creșterea capacității de management al securității cibernetice la nivelul Poliției de Frontieră Română prin implementarea controalelor de securitate specifice în contextul operaționalizării sistemelor EES-ETIAS.

Obiectivul proiectului: dezvoltarea şi extinderea capabilităților de investigare, reacție şi răspuns la incidentele de securitate, pentru protecția rețelei de date la nivel PFR și a soluţiei informatice pentru sprijinul activităţii Unităţii Naţionale ETIAS, respectiv Platforma de Cooperare dintre PCA EES-ETIAS şi autorităţile desemnate de la nivel naţional, precum şi promovarea și consolidarea culturii de securitate în domeniul cibernetic prin formarea profesională adecvată a personalului care își desfășoară activitatea în acest domeniu.

Scopul proiectului: creșterea capacității de management al securității cibernetice la nivelul IGPF prin implementarea controalelor de securitate specifice în contextul operaționalizării sistemelor EES și ETIAS, prin dezvoltarea şi extinderea capabilităților de investigare, reacție şi răspuns la incidentele de securitate, pentru protecția rețelei de date la nivel PFR.

Rezultatele proiectului constau în achiziționarea soluției de securitate cibernetică și instruirea polițiștilor de frontieră, respectiv a personalului DGPI în vederea implementării acesteia.

Bugetul proiectului este 3,819,899.00 lei cu TVA din care  2.864.924,25 lei cu TVA finanțare europeană nerambursabilă și 954.974,75 lei cu TVA – finanțare națională nerambursabilă.

Finanțarea nerambursabilă asigurată din Programul Național Managementul Frontierelor și Vize – www.fed.mai.gov.ro și bugetul național în baza contractului de finanțare încheiat cu Autoritatea de Management Afaceri interne, Direcția Fonduri Externe Nerambursabile din Ministerul Afacerilor Interne.

56
44.222.64.76, 34.149.39.215
DGPI
Skip to content