1 februarie este Ziua aniversară a Direcției Generale de Protecție Internă, anul acesta fiind a opta pe care unitatea o celebrează de la înființarea sa prin OUG nr.76/2016.

Stabilită prin OMAI nr. 176 din 17 iulie 2012 privind atribuirea de denumiri onorifice și stabilirea de zile aniversare pentru Ministerul Afacerilor Interne și structuri ale acestuia, cu modificările și completările ulterioare, Ziua aniversară a DGPI reprezintă și legătura unității cu structurile predecesoare.

Prin aceasta sunt exprimate, simbolic, recunoștință și respect față de generațiile de profesioniști care, în anonimat și onorându-și statutul, au transformat profesia în vocație.

Direcția Generală de Protecție Internă, astăzi, singura structură a MAI cu atribuții în domeniul securității naționale, se bucură de o bună reputație în rândul partenerilor și beneficiarilor legali și aceasta se datorează activității desfășurate pe coordonatele valorilor instituționale asumate de DGPI – INTEGRITATE, PROFESIONALISM, DĂRUIRE, SPIRIT DE ECHIPĂ.

DGPI este membră a Comunității Naționale de Informații și contribuie permanent la identificarea de noi valențe și oportunități cu celelalte entități în domeniul securității naționale.

Ca partener al unor importante formate de cooperare internațională, DGPI contribuie  constant la eficientizarea și dezvoltarea diferitelor mecanisme europene în scopul asigurării unui răspuns eficient la amenințările la adresa securității.

Deviza unității noastre ,,INVICTUS” este un principiu deontologic și o asigurare dată partenerilor, beneficiarilor legali de informații că își pot investi încrederea în DGPI – o ECHIPĂ construită pe fundația devotamentului și dăruirii, a efortului susținut și eficient.

 

 

La mulți ani Direcției Generale de Protecție Internă

La mulți ani, dragi colegi! Succese, mereu sub deviza ,,INVICTUS”!

 

378
44.222.64.76, 34.149.39.215
DGPI
Skip to content