DGPI, în delegația MAI, la cel de-al 27-lea Congres European de Poliție

La invitația Ambasadei României în Republica Federală Germania, o delegație a MAI, din care a făcut parte și un reprezentant DGPI, a participat, în perioada 16 – 17 aprilie 2024, la cel de-al 27-lea Congres European de Poliție, organizat de publicația Behörden Spiegel, în Germania, la Berlin.

Publicația Behörden Spiegel organizează anual, la Berlin, congrese europene de poliție, securitate și apărare, respectiv digitalizare. Participarea la congrese este una de nivel înalt, cu peste 1.500 de reprezentanți din diferite domenii: apărare, poliție, situații de urgență, intelligence etc.. Totodată, Behörden Spiegel distribuie lunar la nivel federal, în Republica Federală Germania și, recent, și în Austria, peste 100.000 de exemplare ale publicației, care ajung la structurile de ordine și siguranță publică, apărare, administrație, precum și situații de urgență.

Congresul European de Poliție din acest an (www.european-police.eu) are ca temă „Securitatea integrată în Europa – Statul de drept – Democrația – Acceptarea”, fiind confirmată participarea unor miniștri de interne și secretari de stat din Germania (nivel federal și de land), alături de alți reprezentanți din UE și statele membre, conform proiectului de program, pus la dispoziție de organizator.

Congresul a oferit cadrul necesar pentru aprofundarea unor aspecte de actualitate, relevante pentru mediul contemporan de securitate, printre temele incluse pe agenda evenimentului regăsindu-se securitatea cibernetică în Europa, securitatea comunicațiilor mobile, suveranitatea digitală pe web, OSINT, dronele și robotica, poliția digitală, atacurile cibernetice împotriva entităților aflate în atenția specială a publicului inițiate de către actorii statali, criminalistica informatică, securitatea evenimentelor majore, etc.

La eveniment au participat peste 1.700 de reprezentanți ai unor structuri de securitate internă şi polițienești, firme de profil, mediul academic, protecția frontierelor, servicii, precum și din industrie.

Cu ocazia congresului, a fost organizată o expoziție, în cadrul căreia, producători germani și străini vor prezenta soluții și aplicații concepute pentru uzul structurilor de securitate.

Expoziția a reprezentat o oportunitate pentru experții din cadrul MAI român de a evalua tehnologii și echipamente noi și utile, în scopul perfecționării operațiunilor structurilor de poliție. De asemenea, vizitarea standurilor expoziționale și participarea la demonstrații practice permite identificarea soluțiilor inovatoare și eficiente pentru nevoile specifice ale instituției.

 

35
44.192.94.177, 34.149.39.215
DGPI
Skip to content