DGPI a participat la Conferința Internațională Anticorupție (IACC) 2024, în Lituania, la Vilnius

Un ofițer DGPI a reprezentat unitatea la cea de-a XXI-a ediție a IACC, ce s-a desfășurat în Lituania, la Vilnius, în perioada 18-21.06.2024. Activitatea s-a derulat sub auspiciile Președinției Lituaniei, fiind susținută de EPAC/EACN, Serviciul de Investigații Speciale al Lituaniei și Transparency Internațional.

Pe parcursul sesiunilor plenare și atelierelor de lucru, au fost abordate teme actuale cu caracter strategic, cum ar fi întărirea integrității în cadrul organizațiilor, conștientizarea factorilor politici decizionali sau consecințele extreme asociate corupției, care vizează modul de gestionare, prevenire și contracatare a fenomenului, sub toate formele și la toate nivelurile.

Un alt subiect de interes, în cadrul IACC, a fost modul în care statele UE au dezvoltat și au adaptat legislația proprie la dinamica fenomenului corupției, concomitent cu evoluțiile societale actuale, reținând atenția particularitățile de implementare a principiilor de etică și integritate, în special în rândul personalului instituțiilor guvernamentale.

IACC reprezintă cel mai important și de anvergură eveniment internațional anual, dedicat luptei anticorupție, ce reunește experți și practicieni care activează în organizații internaționale, instituții guvernamentale, mediul academic, mass-media și societatea civilă.

61
44.192.94.177, 34.149.39.215
DGPI
Skip to content