Emoționați și onorați de atenția acordată și de mesajele transmise de copii cu ocazia participării la Ziua Porților Deschise la MAI

Participarea DGPI la Ziua Porților Deschise a constituit și în acest an un punct de interes pentru cei peste 5 mii de copii, care au onorat invitația MAI, la acest eveniment, devenit deja o frumoasă tradiție.

Echipa DGPI, alături de doi copii iscusiți care au îmbrăcat uniforma de general, i-a întâmpinat pe cei mici cu un atelier de securitate cibernetică, unul de creație pe teme legate de securitatea națională și cu numeroase materiale informative despre cine suntem, atribuțiile și valorile ce ne ghidează în misiunile încredințate, cariera și profilul unui ofițer de informații.

De asemenea, copiilor le-au fost oferite orare, planificatoare, calendare sau semne de carte, utile în activitatea școlară, dar și steaguri tricolore și insigne inscripționate.

Atelierul de „securitatea cibernetică” a reprezentat, fără îndoială, vedeta standului DGPI, datorită implicării deosebite a colegilor noștri de la CERT-INT, care le-au vorbi micuților vizitatori despre securitatea cibernetică și despre măsurile preventive pe care orice copil ar trebui să le adopte pentru a nu deveni victimă a internetului.

Copiii au fost provocați să-și demonstreze cunoștințele de securitate cibernetică, fiind invitați la un concurs online, unde cei mai bine informați au fost premiați cu diplome și medalii purtând însemnele unității.

INTEGRITATE, SECRET, PATRIOTISM, DGPI, LEUL SECURITĂȚII NAȚIONALE sunt doar câteva din temele atelierului de desen, organizat, în premieră, anul acestea, constituind un punct de atracție pentru cei mai mici dintre vizitatori, oferindu-ne nouă imagini de neprețuit pe care vi le prezentăm în fotografiile anexate.

Un alt palier de interes la Ziua Porților Deschise l-a constituit prezentarea ofertei educaționale, numeroși elevi de liceu, studenți ai Universității Politehnica și ai Academiei de Poliție fiind interesați să se informeze despre cariera în DGPI și cerințele necesare, specifice profilului unui ofițer de informații.

Spiritul de echipă, una dintre valorile DGPI, a fost cel care și cu ocazia celei de -a treia participări a unității la Ziua Porților Deschise pentru copii la MAI, a contribuit la reușita acestei acțiuni, standul unității noastre fiind, potrivit reprezentaților MAI, unul dintre cele mai vizitate și mai atractive ale evenimentului.

 

 

16

94
44.222.64.76, 34.149.39.215
DGPI
Skip to content