Premieră pentru DGPI. O altfel de misiune la Ziua “ȘCOALA ALTFEL”, eveniment dedicat copiilor

Peste două mii de copii, de la clasele primare, până la cele de liceu, au răspuns invitației MAI de a participa la prima ediție a evenimentului dedicat lor în cadrul programului “ȘCOALA ALTFEL”.

Atelierul de securitate cibernetică “Fii inteligent pe internet”,  organizat de DGPI, a fost una dintre vedetele evenimentului, copii fiind deosebit de curioși să afle informații despre siguranța în mediul online și despre pericolele la care se pot expune, cu scopul de a-i conștientiza asupra necesității și importanței adoptării unei conduite preventive.

De asemenea, la atelierul “Informații pentru siguranță”, copiilor le-au fost prezentate informații despre rolul DGPI, cariera și profilul ofițerului de informații, fiind evidențiate valorile instituționale care ne definesc.

Am fost plăcut surprinși să primim și mici vizatori, cu vârsta de până la 4 ani,  fascinați de uniforma noastră, cărora le-am oferit bucuria de a o îmbrăca măcar o dată.

Copiilor le-au fost oferite pixuri, semne de carte, calendare, planificatoare orare, pliante informative, bomboane, iar cu ocazia unor mini-concursuri le-am acordat diplome și mini-agende.

Participarea noastă la acest eveniment de amploare a constituit un prilej de a le prezenta copiilor Cartea noastră de vizită și de a veni în sprijinul lor cu informați de actualitate din domeniul securității cibernetice.

La final, zâmbetele și fericirea care s-au citit pe chipurile celor mici au dat valoare evenimentului, iar nouă, celor care ne-am angajat să le organizăm o zi altfel, ne-au adus confirmarea unui succes.

 

 

 

673
35.174.62.162, 34.149.39.215
DGPI
Skip to content